Formulari per incloure remeis

Formulari per incloure remeis
Si voleu donar a conèixer algun remei ompliu el formulari i des del SIAD MONTSIÀ els anirem publicant en aquest bloc. Gràcies per la vostra col·laboració!!!

Recull sabers

Recull sabers
Catàleg amb el recull de sabers de les nostres sàvies!!!(feu clic a la imatge)

Finalitza el curs "Pautes d'ús d'un llenguatge no sexista ni androcèntric"

El Consell Comarcal, a través del Consorci per la Normalització Lingüística del Montsià (CPLN) i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ha organitzat dues sessions teoricopràctiques que, sota el títol “Pautes d’ús d’un llenguatge no sexista ni androcèntric”, han servit perquè els i les assistents prenguin consideració de la important càrrega social que comporta l’ús del llenguatge.


Aquesta primera sessió s’ha focalitzat a sensibilitzar sobre les causes, orígens i no pertinença de la llengua sexista per tal de detectar-ne els biaixos (situacions en què el masculí no s’adapta a la realitat perquè no inclou ambdós sexes) i donar eines i recursos per eliminar els usos sexistes i androcèntrics. Ha anat a càrrec de Àngels Castellà, coordinadora del SIAD.

Mentre que la segona s’ha centrat en l’ús d’un llenguatge administratiu igualitari, a través de l’anàlisi dels casos i donant les línies bàsiques per modificar aquells usos de la llengua que són discriminatoris vers les dones. Ha estat impartida per la responsable de normalització lingüística del Montsià, Isabel Obradós.

Des del Consell Comarcal es té la voluntat de fer màxima difusió de les eines de representació de les dones en la llengua i de la important càrrega social que comporta l’ús del llenguatge.


Més informació a l'oficina del SIAD (C/Jaume I, 2-4 Amposta) al telèfon 977 70 74 96 o podeu contactar per correu electrònic
siad@montsia.cat

Oficines d'Atenció a les Dones del Montsià


Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) del Montsià

Carrer Jaume I, 2
43870 Amposta
Telèfon: 977.70.74.96
Correu electrònic: siad@montsia.cat
http://siadmontsia.blogspot.com/

Centre d'Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (CIE) de les Terres de l'Ebre
Carrer Miquel Granell, 2, 1r. Edifici Zeus
43870 Amposta
Telèfon: 977.70.01.68 / 977.70.12.74
Correu electrònic: CIE.TerresEbre@gencat.cat


Seu territorial de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre
Carrer de Montcada, 23 (Palau Abària)
43500 Tortosa
Telèfon: 977.44.12.34
Correu electrònic: icd.terresebre@gencat.cat